IB World School

Kandidatskole for IB Diploma Programme

Aust-Lofoten videregående skole er kandidat* til International Baccalaureate (IB) Diploma Programme og jobber for å bli autorisert som en IB World School. Vår intensjon er å ønske våre første IB Diploma-studenter velkommen til skolestart i august 2020.

IB DP (International Baccalaureate Diploma Programme) er et alternativt studieløp til dagens studieforberedende linje på Vg2- og Vg3-nivå og bygger videre på Vg1 studiespesialiserende linje. Linjen tilbyr deg et godt språklig og faglig grunnlag for videre studier på universitet og høyskoler i Norge og i utlandet. Linjen vil være internasjonal og all undervisning vil foregå på engelsk.

Med et IB Diploma (vitnemål etter IB på videregående nivå) innehar du et dokument med høy annerkjennelse ved høyere læringsinstitusjoner og næringsliv verden over.

Som linje tilbyr IB DP et noe annet studieløp enn ordinær studieforberedende linje. IB DP tilbyr mer faglig dybde og har som mål** å utdanne hele mennesket. Som elev tar du seks fag over to år. I tillegg skal du skrive en forskningsoppgave i ett av fagene, lære deg kritisk tenkning og gjennomføre samfunnsprosjekter.

IB DP skal være et utfordrende utdanningsprogram som utdanner elever til livslang læring med hovedvekt på selvstendighet, refleksjon, kreativitet, omsorg og tverrkulturell forståelse.

For ytterligere informasjon om IB, besøk  ibo.org

*Only schools authorized by the International Baccalaureate can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme (DP) or the IB Career-related Certificate (IBCC). Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.

**Mission Statement from the IB: The International Baccalaureate aims to develop inquiring, knowledgeable and caring young people who help to create a better and more peaceful world through intercultural understanding and respect. To this end the organization works with schools, governments and international organizations to develop challenging programmes of international education and rigorous assessment. These programmes encourage students across the world to become active, compassionate and lifelong learners who understand that other people, with their differences, can also be right.