Praktisk informasjon for elever ved Aust-Lofoten

Lån/stipend:

Etter 3 - 4 uker kommer navnelister og konvolutter til skolen. Henvend deg i resepsjonen hos Vera.

Søknadsfrist er 15. november for høstsemesteret og 15. mars for vårsemesteret.

Er du elev og har ungdomsrett, får du utstyrsstipend fra Lånekassen. Du får stipendet samme hvor mye foreldrene dine tjener. Husk at du må søke om stipendet for å få det utbetalt. Når du søker, sjekker Lånekassen automatisk om du har rett til andre stipend også, som for eksempel grunnstipend eller bostipend. Når du har fått opptak, søker du om stipend på lanekassen.no eller vigo.no. Bruk søknaden for videregående opplæring.

Lærlinger får ikke utstyrsstipend, men kan ha rett til lån og andre stipend.

Informasjon om lån og stipend finner du på www.lanekassen.no  www.vigo.no og sjekk Lånekassens side på Facebook for deg i videregående skole, facebook.com/lanekassen.vgs

Elevbevis:

Skolekort/ID-kort får du ved skolestart

Skoleskyss:

Alle elver i videregående skole har rett til daglig skyss mellom bosted og skole.

Info om online skoleskyss-søknad

For mer informasjon se: Fylkets side om skoleskyssRuteopplysningen i Nordland eller Utdanningsdirektoratets side om skoleskyss.

Vera Lied Wettlaufer